Нова резолюция задължава президента на САЩ Доналд Тръмп да не започва

...
Нова резолюция задължава президента на САЩ Доналд Тръмп да не започва
Коментари Харесай

Конгресът ограничи правомощията на Тръмп за военни действия срещу Иран

Нова резолюция задължава президента на САЩ Доналд Тръмп да не стартира военни дейности против Ирак, до момента в който администрацията му не получи позволение от Конгреса. Това заяви ТАСС, представена от БГНЕС.
Камарата на представителите на САЩ одобри резолюция, ограничаваща пълномощията на Тръмп в потреблението на въоръжените сили на страната против Иран без съответното позволение от законодателите. Заседанието беше предавано директно на уеб страницата на долната камара на Народното събрание.
Инициативата беше утвърдена от 224 конгресмени, 194 законодатели се изрекоха срещу. Документът беше подсилен от трима републиканци, а осем демократи се опълчиха.
Резолюцията задължава президента да не стартира военни интервенции против Иран и на негова територия, до момента в който администрацията на САЩ не получи позволение от Конгреса или не се случи „ въоръжено нахлуване против Съединените щати “. Автор на документа беше членът на Камарата на представителите Елиса Слоткин (демократ от Мичиган). По време на работата си за Централно разузнавателно управление на САЩ тя няколко пъти е посещавала прилежащ Ирак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР